מקלה היא אחת הערים העשירות ביותר מבחינה היסטורית ותרבותית בצפון אתיופיה. העיר נוסדה במאה ה-13 והגיעה לשיאה כוחה במאה ה- 19 כאשר יוהנס הרביעי נבחר לקיסר אתיופיה ובחר במקלה כבירתו. היא שימשה אז כמרכז התרבותי, האקדמי, המסחרי הכלכלי והפוליטי של צפון אתיופיה. כיום היא אמנם ירדה מכוחה אבל עדיין משמשת כבירת מחוז תיגראי.
מלונות מומלצים במקלה
בעיר יש כמה מאות כנסיות שחצובות בסלע שמוכיחות שני דברים במקביל. מצד אחד את האמונה האנושית בהשגחה עליונה ומצד שני את כישורי הבניה האנושיים. כנסיות אלו אמנם מזכירות מבחינת הקישוטים והמבנה את אלו שבלליבלה אבל עם הבדל הקטן. הכנסיות במקלה עתיקות יותר ונחצבו במאות ה-5 וה-6 בפסגות הרים ובצוקים, כך שההגעה אליהן מצריכה שכירת רכב 4X4.
מקלה – לא רק היסטוריה
אבל העיר אינה שוקטת על שמריה ההיסטוריים וכיום היא נחשבת לאחת הערים המודרניות באתיופיה. העיר היא בסיס מצוין להצטיידות בכל הדרוש לטיולים שלכם, למשל אם אתם יוצאים מפה אל מדבר דנקיל. מומלץ לבצע את הקניות הנדרשות בשוק העירוני שפתוח כל השבוע מלבד ימי ראשון ושבת. מומלץ להגיע למקום בימי שני שנחשב לימים העמוסים במיוחד של השוק כי ביום זה מגיע לשוק משלוח המלח השבועי ממדבר דנקיל.
מתכננים כעת את החופשה שלכם?
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה באתיופיה. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
- אדיס אבבה: סיור מודרך בעיר
- מאדיס אבבה: יום טיול בדברה ליבנוס, ערוץ הנילוס הכחול והמערות
- מרובע בולה: טיול פרטי בעתיקות טייה, כנסיית אדאדי מריים וב-Melka Kunture
- אדיס אבבה: יום טיול פרטי במנזרים וצפייה בחיות הבר
- לליבלה: סיור פרטי ליום שלם בכנסיות העתיקות עם טקס קפה מסורתי
- טרק בן 3 ימים בפארק הלאומי הרי סימיאן
- לליבלה: טרק בן 3 ימים עם אירוח ביתי בכפרים
- אדיס אבבה: סיור אוכל וטעימות באדיס אבבה טעימה עם ארוחת צהריים
- טיול יום שלם בפארק הלאומי הרי סימייאן
שימו לב לשני דברים חשובים
- שפתה הרשמית של העיר היא טיגרית ולכן יש צורך במתרגם.
- העיר שוכנת בגובה של 2084 מטר מעל פני הים ונדרשת זהירות מבחינה רפואית. במיוחד למי שיש לו ענייני נשימה כאלה ואחרים.
10 המזכרות שאסור לכם לשכוח להביא מאתיופיה
האטרקציות של מקלה
מוזיאון החזית העממית לשחרור טיגראי
המוזיאון TPLF מציג את פעילותו של ארגון החזית העממית לשחרור תיגראי. הנה הסבר קצר על הארגון מתוך ויקיפדיה:
בתחילת שנות ה-70 של המאה ה-20 כשאתיופיה הייתה תחת שלטון הדרג, קבוצה של מהפכנים תיגראינים הקימו את הארגון הלאומי התיגראיני. ארגון זה יצר תאים סודיים וערך תעמולה מוגברת באזורים המיושבים בתיגראינים. הארגון הטיגראני היה בין הארגונים החשובים והמשפיעים וגייס תיגראינים רבים למען התקוממות נגד השלטון הצבאי. לאחר שהחונטה הצבאית הצליחה לבלום את הארגון הוא קרא להתקוממות צבאית בכל רחבי אתיופיה כנגד המשטר. בפברואר1975 לאחר שינוי ארגוני וצבאי ארגון זה שינה את שמו ל"החזית העממית לשחרור תיגראי".
בדומה לארגונים אחרים בהם השעביה האריתראי, הוויאנה (יחד עם התנועה העממית-דמוקרטית האתיופית) נלחמה כנגד שלטונו הצבאי של מנגיסטו היילה מריאם, ושלטה באזורים נרחבים בוואלו ובאגמדיר. ב-1983, הגוף שהקים את הוויאנה, ייסד גוף פוליטי בשם הליגה המרקסיסטית-לניניסטית התיגראינית על פי מודל מפלגת העבודה האלבנית. הליגה המרכסיסטית הציגה עצמה באתיופיה בשם וויאנה.
אנדרטת החזית העממית לשחרור טיגראי
אנדרטת החזית העממית של אנשי מחוז טיגראי שיצאו כנגד שלטון הדרג. ניתן לצפות באנדרטה מכל מקום בעיר הודות לעובדה שהיא מתנשאת לגובה של 50 מטר. האנדרטה מוצבת על גבעה קטנה, מה שתורם לדומיננטיות שלה ומספק אשליה אופטית כאילו היא גבוהה יותר.
מתחם המצודה
מתחם המצודה ששימש את קיסר אתיופיה יוהנס הרביעי במאה ה-19 . כיום זהו מוזיאון שבו ניתן לצפות בכס המלכות שלו, במיטתו המלכותית, בשמלתו הטקסית, ברובים שלו ובאוספים היסטורים חשובים אחרים. המקום פתוח כל יום מ-08:00-17:00 ושימו לב כי הצילום בו אסור.
מפלי צ'לה אנקה
מפלי צ'לה אנקה (Chele Anka Waterfall) – המפל הזה נמצא 8 ק"מ מהעיר ליד הכפר דביר (Debir). המפל הוא צר וגבוה ומהווה מקום מפלט שקט ורוגע משאון העיר הגדולה, במיוחד בחודשים שאחרי עונת הגשמים כלומר בין יוני לדצמבר. אנשי המקום טוענים שהמים במפל ראויים לשתייה ולשחייה אבל אנחנו ממליצים לא לקחת סיכון. למקום אין תחבורה ציבורית ולכן מומלץ להגיע אליו בג'יפ שכור או על גב סוסים.
אוכל ושתייה במקלה
מכיוון שהעיר נחשבת לעיר הכי מודרנית באתיופיה (אולי רק אחרי אדיס אבבה) תוכלו ליהנות בה מאוכל מערבי ברמה גבוהה במסעדות הפזורות ברחבי העיר. אנחנו ממליצים למשל על מסעדת Karibu Kitchen Bar שנמצאת בסמוך לכיכר המרכזית של העיר. המסעדה מגישה המבורגרים, פיצות ובירה מהחבית ברמה מערבית וניתן ליהנות מהם גם בחצר הצמודה.
המלונות המומלצים במקלה
מתי להגיע?
מקלה היא יעד נוח לטיול כל השנה והטמפרטורות הממוצעות בה הן 17 מעלות בלילה ו-24 ביום. רק שימו לב שהחודשים יולי ואוגוסט הם העונה הגשומה כאן. אל תשוו את העונה הגשומה פה לחורף בארץ כי מספר ימי הגשם במקלה הוא גג – 10 ימים רטובים…
הגעה אל מקלה
באוטובוס
יש תחבורה ציבורית ממקלה לערים מרכזיות אחרות באתיופיה ולרוב האוטובוסים יוצאים בשעה 5:30. אנחנו כמובן ממליצים להגיע כמה דקות לפני ובכל מקרה זמני הנסיעה לערים הגדולות הם:
- וולדיה – 5 שעות. אופציה זו מתאימה גם למעוניינים להגיע ללליבלה ולגונדר : הנוסעים ללליבלה יחליפו אוטובוס בוולדיה ויסעו עוד 3 שעות, הנוסעים לגונדר ישהו בלילה בוולדיה ומשם ימשיכו באוטובוס נוסף עוד 9 שעות.
- אקסום – 8 שעות.
- אדיס אבבה – 650 ק"מ שנמשכים כ-12 שעות של נסיעה. הנסיעה לרוב כוללת לינת לילה באחד מהכפרים בדרך.
בטיסה
- בעיר יש שדה תעופה שנחשב לבינלאומי. ניתן להגיע אליו בטיסות מחוץ לאתיופיה אבל בעיקר מאדיס אבבה ומאקסום.