האם זהו השירות הטוב ביותר למי שצריך אינטרנט ושיחות בחו"ל?
אם אתם מתכננים לצאת לטיול בחו"ל, אתם בטח תוהים מהי הדרך הטובה ביותר להתחבר לאינטרנט ביעד? ובכן, ניסינו אפשרויות רבות, ואחת מהאפשרויות הללו היא ספקית ה-eSIM שנקראת איראלו או בחנויות האפליקציות – Airalo.
במדריך זה, תקבלו סקירה מלאה של שירות ה-eSIM של איראלו כדי שתוכלו לראות אם זו עשויה להיות האופציה הנכונה עבורכם בעת הטיול.
הסקירה הזו מתבססת על הניסיון האישי שלנו בשימוש ב-Airalo eSIM במספר מדינות שונות ברחבי העולם. ה- eSIM של Airalo הוא אפשרות מצוינת, אבל הוא לא מתאים לכולם. אז בואו נצלול פנימה ונבין יותר את הנושא.
מתכננים כעת את החופשה שלכם?
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה באתיופיה. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
- אדיס אבבה: סיור מודרך בעיר
- מאדיס אבבה: יום טיול בדברה ליבנוס, ערוץ הנילוס הכחול והמערות
- מרובע בולה: טיול פרטי בעתיקות טייה, כנסיית אדאדי מריים וב-Melka Kunture
- אדיס אבבה: יום טיול פרטי במנזרים וצפייה בחיות הבר
- לליבלה: סיור פרטי ליום שלם בכנסיות העתיקות עם טקס קפה מסורתי
- טרק בן 3 ימים בפארק הלאומי הרי סימיאן
- לליבלה: טרק בן 3 ימים עם אירוח ביתי בכפרים
- אדיס אבבה: סיור אוכל וטעימות באדיס אבבה טעימה עם ארוחת צהריים
- טיול יום שלם בפארק הלאומי הרי סימייאן
אבל רגע אחד לפני כן, שימו לב להטבה משמעותית מאיתנו: אם תקליקו על אחד הקישורים בכתבה ותרכשו את אחת מהחבילות של איראלו תקבלו 15% הנחה בעמוד הצ'קאאוט – בין אם אתם עושים באיראלו שימוש לראשונה ובין אם אתם משתמשים חוזרים באפליקציה!
מה זה בכלל eSIM?
אתם כנראה מכירים היטב כרטיסי סים רגילים. זו חתיכת הפלסטיק הקטנה שיושבת בתוך הסמארטפון שלנו ומאפשרת לנו להתחבר לרשת הסלולרית שלנו. זה בעצם מה שמזהה אתכם באופן ייחודי כמנוי לרשת הסלולרית שלכם ומאפשר לבצע שיחות טלפון, לשלוח סמסים ולהתחבר לאינטרנט. SIM הם ראשי תיבות של Subscriber Identification Module ובעברית "מודול זיהוי מנוי".
כרטיסי סים אינם ייחודיים רק לסמארטפונים. ניתן להשתמש בהם גם בחלק מהמחשבים הניידים והטאבלטים, כמו גם בשעונים חכמים ובמחשבי רכב. בכל המכשירים, הם משרתים את אותה פונקציה, שהיא לזהות את המכשיר על ידי רשת הסלולר שלכם ולאפשר לכם לגשת לשירותים עליהם שילמתם.
מאז ומתמיד כרטיסי הסים היו מוצרים פיזיים, המורכבים מכמה מעגלים חשמליים עטופים בפלסטיק. עם הזמן הם הצטמצמו מעט, כרטיס הסים הפך למיקרו-סים שהפך לנאנו-סים אבל הרעיון הכללי נשאר זהה. אתם מקבלים כרטיס סים מהספק הסלולרי שלכם, אתם מכניסים אותו לטלפון שלך ואתם מחוברים.
טכנולוגיית האיסים היא בעצם הדור הבא של כרטיס הסים הפיזי. האות "e" ב-eSIM מייצגת את המילה embeddable, מוטמע. אז במקום שיהיה לכם כרטיס סים פיזי שאתם מכניסים לחריץ יעודי במכשיר, עם פונקציית ה-eSIM אתם יכולים להתקין כרטיס סים בדיוק כמו שאתם מתקינים אפליקציה.
טכנולוגיית האיסים הושקה אחרי 2015 כשרוב הסמארטפונים משנת 2020 כבר כוללים את הטכנולוגיה הזו. כשאפל השיקה את האייפון 14 בארה"ב בשנת 2022, היא השיקה אותו עם eSIM בלבד בלי אפשרות בכלל להכניס אליו כרטיסי סים מפלסטיק. כמו שזה נראה, ה-eSIM כאן כדי להישאר וסביר להניח שהשימוש בכרטיסי הסים הפיזיים ילך וירד.
למה אתם צריכים eSIM בזמן הטיול?
כיום, היכולת להתחבר לאינטרנט כאשר אנחנו מטיילים יכולה לעזור לנו לטייל באופן נוח הרבה יותר. אנו משתמשים בסמארטפונים שלנו להמון צרכים במהלך הטיול, החל מניווט בעיר חדשה דרך תשלום במעבורת ועד ביצוע הזמנות של אוכל ואטרקציות וקריאת ביקורות על אתרים ומסעדות. חיבור מהיר לאינטרנט חוסך לנו את המרדף אחר רשתות WiFi חינמיות תוך כדי הטיול.
אם אתם רוצים לגלוש באינטרנט כשאתם בחו"ל, יש לכם מספר אפשרויות לעשות זאת
- לעשות חבילה מתאימה ברשת הסלולרית שלכם עוד מהארץ.
- לקנות כרטיס סים לנסיעה עוד בארץ.
- לקנות כרטיס eSIM לשימוש במדינה ספציפית או באיזורים שונים בעולם שכוללים כמה מדינות.
- לקנות כרטיס סים מקומי.
- לחפש ולהשתמש ברשתות WiFi חינמיות או בתשלום
האפשרות הנכונה עבורכם תהיה תלויה במספר גורמים, כולל המכשיר שלכם, לאן אתם נוסעים וכמה זמן אתם הולכים לגלוש בו בטיול.
לעשות חבילה מתאימה ברשת הסלולרית שלכם עוד מהארץ
לדוגמה, אם החבילה שלכם בארץ מאפשרת גלישה בחינם ביעד שאתם מטיילים בו (לגולן טלקום הישראלית יש חבילות כאלה), זה לגמרי אחלה אבל זה לא כל כך נפוץ ולכן כדאי לחשוב על חלופות נוספות.
לקנות כרטיס סים לנסיעה עוד בארץ
ניתן לקנות סים ספציפי לנסיעות או לקנות כרטיס סים מקומי כשמגיעים ליעד. במקרים רבים, רכישת כרטיס סים מקומי מומלצת אם הטלפון שלכם לא נעול וזו כנראה האפשרות המשתלמת ביותר.
עם זאת, זה יכול להיות די מסובך למצוא את המפעיל והעסקה הנכונים, ואם אתם נוסעים ליעד עם שפה שהיא לא אנגלית, מציאת תכנית טובה של סים זר יכולה להיות משימה לא פשוטה.
לקנות כרטיס eSIM לשימוש במדינה ספציפית או באיזורים שונים בעולם שכוללים כמה מדינות
כרטיסי eSIM תוכננו במיוחד עבור הדור החדש חסר הגבולות שמתרוצץ היום בין מדינות בלי לעשות הרבה חשבון. דור שמחפש דרך קלה וחסכונית לגלישה שוטפת באינטרנט מכל מקום.
מספר חברות הרימו את הכפפה והחליטו ליצור ולשווק שירותי eSIM לנסיעות במחיר תחרותי מאוד ואחת מהחברות האלה היא Airalo.
תוכלו להרוויח זיכוי של 3$ ב-Airalo אם תשתמשו בקוד SHAULI6958 בעת ההרשמה.
החבר'ה של Airalo מציעים כרטיסי (או יותר נכון שירותי) איסים במעל 200 מדינות ברחבי העולם, ומאפשרים לכם לגלוש כאינטרנט כמעט בכל מקום אליו תגיעו.
אילו מוצרים יש ל-Airalo?
למעשה יש לאיראלו 3 סוגים שונים של כרטיסי איסים.
- כרטיסי eSIM מקומיים. אלה מכסים מדינה אחת, ובדרך כלל הם האפשרות המשתלמת ביותר אם אתם מטיילים רק במדינה אחת או גג שתיים.
- כרטיסי eSIM אזוריים. אלה מכסים אזור, כמו למשל אירופה, אסיה, האיים הקריביים או דרום אמריקה. הם יכולים להיות שימושיים מאוד לתרמילאים או אם יש לכם טיול בכמה מדינות בפרק זמן קצר.
- כרטיסי eSIM גלובליים. כרטיסי ה-eSIM העולמיים מאפשרים להתחבר לאינטרנט במעל 85 ממדינות העולם. אם אתם מתכננים טיול מסביב לעולם או שוקלים לקחת כרטיס כזה בדקו כאן את רשימת המדינות המכוסות בו.
בנוסף לבחירת סוג הכרטיס בו אתם מעוניינים, עליכם לבחור גם את התוקף של כרטיס ה-eSIM שלכם ואת נפח הגלישה איתו הוא מגיע. כרטיסי ה-eSIM שלהם תקפים בדרך כלל למשך 7-30 ימים ומ-1GB עד 20GB של נפח גלישה. זה אמנם משתנה לפי מדינה אך האיסים הגלובלי תקף לעד 180 ימים.
באופן אישי בנסיעות עבודה אנו משתמשים ב-5 עד 7 ג'יגה בייט בשבוע (1 ליום יהיה קל יותר לזכור) אבל כאשר אנו רק מטיילים, מספיקים לנו 1-2 ג'יגה בשבוע. בדרך כלל זה די והותר.
אם אתם מתכננים המון שיחות ווטסאפ ארוכות, לשתף הרבה סרטונים או תמונות, או להשתמש במכשיר הסלולרי שלכם כנקודה חמה עבור מכשירים אחרים, ייתכן שתצטרכו יותר נפח גלישה. אם אתם משתמשים בו רק לבדיקת מיילים מדי פעם וקצת מדיה חברתית, ייתכן שתצטרכו קצת פחות נפח גלישה.
רק אינטרנט!
דבר אחד שחשוב לציין הוא שרוב כרטיסי ה-eSIM של Airalo ובכלל אינם מציעים חבילות שיחות וסמסים. הם מציעים רק נפחי גלישה. מכיוון שכמעט לכולם יש היום ווטסאפ או טלגרם אז כרטיסי האיסים הללו הם פיתרון מצוין. אם מכל סיבה שהיא אתם מתכננים לבצע הרבה שיחות טלפון רגילות או לשלוח סמסים, ייתכן שאיראלו פחות תתאים לכם.
כמה עולה Airalo?
העלות של Airalo משתנה מאוד בהתאם ליעד ולעלות של נפח הגלישה ביעד הזה. גודל חבילת הגלישה שתבחרו ותוקפה ישפיעו גם הם על המחיר.
בדרך כלל משתלם יותר לקנות יותר נתונים לפרק זמן ארוך יותר אבל מן הסתם, קנו רק את מה שאתם צריכים כי כל המטרה זה לחסוך, לא? מה היופי, שאם נגמרה לכם חבילת הגלישה, תוכלו שניה אחר כך לקנות חבילה נוספת של איסים.
ולו רק בשביל קנה המידה אז נכון לאוגוסט 2023, חלק מהמחירים הם כדלקמן:
- 13$ ל-5GB עם תוקף ל-30 יום בנורבגיה.
- 15.5$ ל-5GB עם תוקף ל-30 יום באלבניה.
- 7$ ל-2GB עם תוקף ל-15 יום בקפריסין.
- 60$ ל-5GB עם תוקף ל-30 ימים בכל רחבי אמריקה הלטינית כולל קוסטה ריקה.
- 50$ ל-50GB עם תוקף ל-90 ימים ב-39 מדינות באירופה כולל מונקו, האיים האזוריים, יוון, גרמניה ועוד.
כפי שאפשר לראות, המחירים סבירים מאוד. מהניסיון שלנו, Airalo הופכת להיות חסכונית יותר בהשוואה לתכניות eSIM אחרות כשמשתמשים בתוכנית הנאמנות שלהם עליה נרחיב מיד.
בנוסף, תוכלו להרוויח זיכוי של 3$ ב-Airalo אם תשתמשו בקוד SHAULI6958 בעת ההרשמה.
תוכנית הנאמנות של Airalo
ל-Airalo יש תוכנית נאמנות שבה ניתן להרוויח קרדיטים על כל רכישה שמבצעים. בתחילה, תקבלו 5% קרדיט בחזרה (קאשבק) בכל פעם שאתם קונים כרטיסי אי-סים. אז אם למשל אתם רוכשים ב-20$, תקבל קרדיט לחשבונכם בו תוכלו להשתמש ברכישה הבאה.
אחוז הקרדיט שאתם מרוויחים גדל ככל שאתם רוכשים יותר. נכון לעת כתיבת שורות אלו תכנית הנאמנות היא כזו:
- מסלול מטייל: ברכישות עד 19.99$ מקבלים קאשבק של 5%.
- מסלול כסף: ברכישות של 20$ עד 69.99$ מקבלים קאשבק של 6%.
- מסלול זהב: ברכישות של 70$ עד 199.99$ מקבלים קאשבק של 7%.
- מסלול פלטינום: ברכישות של 200$ ומעלה מקבלים קאשבק של 10%.
השימוש ב-Airalo בהחלט יכול להיות שווה עוד יותר ככל שמשתמשים בו יותר.
איך מתחילים להשתמש באיראלו?
הנה מדריך מפורט לאנדרואיד והנה מדריך מפורט למכשירי אפל אבל בגדול התהליך הוא כזה:
- כדי להתחיל להשתמש ב-Airalo צריך לבדוק לפני הכל שהטלפון שלכם מתאים. ככלל, רוב הטלפונים שיוצרו אחרי 2020 תואמים לטכנולוגיית eSIM. רשימת המכשירים הנתמכים מופיעה כאן.
- השלב הבא הוא התקנת אפליקציית Airalo, שזמינה גם במכשירי אנדרואיד וגם במכשירי אפל.
- לאחר ההורדה, נרשמים דרך האפליקציה בתהליך די פשוט. לא שוכחים כמובן להכניס את הקוד SHAULI6958 ומקבלים 3$ זיכוי מיידי.
- לאחר מכן בוחרים ב-eSIM מתאים לפי הצורך. מדינה, איזור או גלובאלי. משלמים ומתחילים לגלוש.
מה היתרונות של Airalo על פני שירותי איסים אחרים?
- מחיר נמוך – ראשית, בהשוואה להרבה פתרונות SIM ו-eSIM אחרים ממוקדי נסיעות וטיולים, Airalo היא אחת האפשרויות הזולות ביותר. היא גם בדרך כלל זולה יותר מאשר לעשות חבילה דרך המפעיל הסלולרי הרגיל שלכם. אתם גם יכולים לפתוח לאחרים נקודה חמה אם הטלפון שלכם תומך בזה ולתת להם קצת מנפח גלישה שלכם. שימו לב רק שמחשב נייד למשל צורך יותר נפח גלישה מאשר מכשיר סלולרי.
- פשטות – הסיבה הבאה היא שיחסית פשוט להתקין ולהגדיר את אירלו. אפשר להתקין את ה-eSIM בפועל לפני הטיול ולהפעיל את החבילה ולהתחבר לרשת ברגע שתנחתו. זה חוסך ממכם את הצורך לעשות דוקטורט על כרטיסי הסים במדינת היעד וגם חוסך את הצורך לנווט בהגדרות של כרטיסי הסים הזרים בשפה זרה.
- תוספות תשלום – בהרבה כרטיסי סים זרים צריך להוסיף כסף כדי להפעיל את חבילת בגלישה וההוראות לעשות זאת כתובות לרוב רק בשפה המקומית. ניווט באפליקציה באינדונזית או רצף של הודעות SMS בשבדית יכול להיות אתגר אמיתי, במיוחד כאשר צריך לשלם על משהו…
- הצגת דרכון – במדינות רבות מחייבים להראות תעודה מזהה כשרוכשים סים. עם איראלו הדבר היחיד שתצטרכו הוא את טביעת האצבע שלכם או הסיסמה לסלולרי שלכם.
- מקום לשים סים – חלק מהסמארטפונים החדשים כבר מגיעים ללא חריץ SIM בכלל אלא רק עם טכנולגיית ה-eSIM ולכן האפשרות להשתמש בסים מקומי לא יכולה להיות אופציה במקרים האלה.
- פשוט עובד – מניסיוננו, ברגע שמפעילים את חבילת הגלישה, אפשר להיכנס לאינטרנט תוך מספר שניות. דרך האפליקציה אפשר לראות כמה נפח גלישה נותר ואפילו לקבל התראה כשנותר מעט נפח גלישה!
- גם וגם – בחלק מהניידים, ניתן להתקין eSIM במקביל לסים פיזי. אם יש לכם חשבונות (בנק למשל) ששולחים לכם אסמסים למספר הטלפון שלכם לשם אימות, היכולת לקבל אותם במקביל לשימוש ב-eSIM היא ממש שימושית.
החסרונות של Airalo
- תאימות – החיסרון העיקרי של Airalo הוא התאימות. כדי להשתמש בשירות הזה צריך טלפון שתומך בטכנולוגיית eSIM החדשה. למרות שהיא נמצאת ברוב הטלפונים החדשים, טלפונים חכמים ישנים רבים אינם תומכים עדיין בטכנולוגיית eSIM. במצב זה, לא ניתן להשתמש ב-Airalo.
- עלות – במקרים רבים, Airalo עשויה להיות יקרה יותר מאשר כרטיס סים מקומי. כמובן, Airalo נוחה יותר מכיוון שלא צריך לדאוג למציאת כרטיס סים או ללמוד שפה חדשה.
- שיחות וסמסים – בעוד שהשירות של Airalo eSIM נותן מענה טוב לגלישה, אין עדיין מענה מושלם לשיחות קוליות או להודעות SMS. ניתן להשתמש בסקייפ, ווטסאפ, טלגרם וכדומה אבל אם אתם חושבים שתצטרכו להתקשר או לקבל הרבה שיחות טלפוניות רגילות אז סים מקומי יהיה אופציה טובה יותר.
- מעבר בין מכשירים – לא ניתן להעביר eSIM בין מכשירים.
תוכלו להרוויח זיכוי של 3$ ב-Airalo אם תשתמשו בקוד SHAULI6958 בעת ההרשמה.
פתרון בעיות
עוד לפני שתפנו לתמיכה, אם ה-eSIM של איראלו לא מתחבר כשאתם נוחתים אז:
- ודאו שהטלפון לא נשאר על מצב טיסה
- ודאו שהנתונים הסלולריים מופעלים וששירותי הנדידה מופעלים
- ודא שבחרת את ה-eSIM החדש לשירותי הנתונים (טלפונים רבים תומכים במספר סימים וניתן להגדיר שסים אחד יהיה לשיחות, סים אחד לאס אם אסים ואיסים יהיה לגלישה)
- נסו לכבות ולהדליק שוב את הטלפון
- ודאו שכל ההגדרות במדריך ההתקנה הוזנו כהלכה, כגון הגדרות APN, ושנבחר ה-APN הנכון. הנה מדריך מפורט לאנדרואיד והנה מדריך מפורט למכשירי אפל.
- אם אף אחד מהדברים לעיל לא עוזר, צרו קשר עם שירות הלקוחות של Airalo.
תוכלו להרוויח זיכוי של 3$ ב-Airalo אם תשתמשו בקוד SHAULI6958 בעת ההרשמה.