קתדרלת השילוש הקדוש – Trinity Cathedral

קתדרלת השילוש הקדוש באדיס אבבה היא הקתדרלה הכי חשובה בעיר הבירה. היא המבנה הכנסייתי הכי גדול באתיופיה ונחשבת ליפה מבין כל הכנסיות במדינה והיא הקתדרלה השנייה בחשיבותה באתיופיה כולה אחרי כנסיית גבירתנו מציון באקסום.


קתדרלת השילוש הקדוש באדיס אבבה
קתדרלת השילוש הקדוש באדיס אבבה

מתחם הכנסייה כולל שתי כנסיות כי הכנסייה הוקמה במקור מעץ ב-1924 ולאחר 4 שנים הוחלט להקים כנסיית אבן חדשה במקום. עם זאת, העבודות התנהלו בעצלתיים בגלל שאתיופיה נכבשה באותה תקופה ע"י איטליה. עם השלמת הבנייה ב-1942 הוחלט לא להרוס את הראשונה.

למעשה לא מדובר בקתדרלה רגילה שמשמשת לפי ההגדרה כמקום מושבו של הבישוף, אלא בהרבה יותר מזה. הקתדרלה משמשת גם כמקום מפגש כלכלי בינלאומי ומוקדשת לזכרם של לוחמי מלחמת השחרור האתיופית, כך שהיא לא עוד קתדרלה גבוהה ומרשימה (16 מטר גובה ו-1200 מ"ר). ובמילים אחרות – אם יזמינו אתכם לפגישה במקום אל תרימו גבה…


תכנון טיולים באנר

סכסוך בינלאומי רב שנים וקיסר קדוש

מאז הקמתה הקתדרלה הייתה במוקד סכסוך בין אתיופיה לאנגליה שבמרכזו עמד התבות (לוח שמדמה את עשרת הדיברות) שהוקדשו למלאך מיכאל. לוח זה נלקח ע"י הצבא הבריטי ב-1868 במהלך כיבוש וביזת מאקלה מריאם (מקדלה), העיר ששימשה אז כבירת אתיופיה. הלוח נמצא באקראי באדינבורו והוחזר לאתיופיה רק ב-2002 וזאת בניגוד לשלל נוסף מהמקום – כתרו של הקיסר שהוחזר כבר ב-1925.

airalo ad

אנחנו חושבים שהקתדרלה היא הזדמנות אמיתית להבין את מעמדו של קיסר אתיופיה במדינה – מעמד שמעמיד אותו בשורה ראשונה עם הקדושים הנוצרים. למשל, בקירות הקתדרלה יש ציורי קיר שבמרכזם הקיסר היילה סילאסי: בשניים מהם הוא מבצע פעולות חילוניות כמו נאום והנפת הדגל האתיופי, אך יש ציור קיר שבו הקיסר ואשתו כורעים ברך בפני מריה הקדושה וישו התינוק.

פנים קתדרלת השילוש הקדוש באדיס אבבה
פנים קתדרלת השילוש הקדוש באדיס אבבה

גם בקריפטה של הקתדרלה אפשר למצוא קברים חילוניים למדי – קבריהם של הקיסר היילה סילאסי ואשתו שמעוצבים בסגנון אדריכלי שמקורו באקסום. ועוד לא דיברנו על 6 הכיסאות המלכותיים הלבנים משנהב ומשיש ששמורים למשפחה הקיסרית האתיופית: 2 כיסאות לקיסר ולרעייתו ו-4 כיסאות לילדיהם.

אבל הקתדרלה היא לא רק שיר הלל לקיסר אלא מונומנט לאומי שמנציח גיבורים אתיופים, למשל נמצאים בה קבריהם של קרבנות טבח גרציאני (טבח שביצעו האיטלקים לאחר ניסיון להתנקש בחיי המושל האיטלקי במזרח אפריקה), של לוחמים שנאבקו בשלטון האיטלקי ושל בכירים אתיופים שהוצאו להורג ע"י החונטה הצבאית ב-1974. במילים אחרות – היא אתיופיה כולה בזעיר אנפין.

הצילום אסור כאן

בכל מקרה ואולי בגלל השילובים הנ"ל, הכנסייה נחשבת לאחד ממוקדי התיירות העירוניים ולמוקד עלייה לרגל ובמילים אחרות – יעד ששום ביקור באדיס אבבה אינו שלם בלעדיו. הביקור כרוך בתשלום.

דמי הכניסה לקתדרלה כוללים גם כניסה למוזיאון קטן של חפצים כנסייתיים.

הודות לקרבתה של הקתדרלה למתחם ראש הממשלה הצילום בה אסור בתכלית האיסור. לכן, כדי להיות בצד הבטוח של המשוואה אנחנו ממליצים להצטרף לסיור מודרך במקום בתשלום סמלי. במסגרת הסיור תקבלו גם הסברים מקצועיים על הויטראז'ים היפים, על מגדל הפעמונים שמתנשא לגובה של 4 קומות, על הפסלים של השליחים בקירות החיצוניים של הקתדרלה ועוד.

שעות הפתיחה

  • הקתדרלה – ימים שני – שישי בשעות 08:00-13:00 בלבד
  • המוזיאון – ימים שני- שישי בשעות 08:00-12:00 ומ-14:00-17:00

מידע חשוב נוסף