טיפ למטייל: גלישה מהירה יותר באינטרנט באתיופיה

בכל רחבי העולם האינטרנט המהיר הפך להיות כלי עבודה ובילוי מעולה לעסקים, ממשלות ואנשים פרטיים אבל באתיופיה, כמו במדינות יתר אפריקה עדיין האינטרנט איטי להחריד עד לא קיים כלל בחלקים מהמדינה.


קצב האינטרנט האיטי נובע מכמה סיבות. בין היתר תשתיות מיושנות, מחסור באנטנות סלולריות, עלויות גבוהות, מונופוליזם ורגולציה.

לפי בדיקה שערכנו באתר Speedcheck, רוחב הפס הממוצע באתיופיה עומד נכון לעת פרסום המאמר על 14.31 מ"ב לשניה לעומת קצב של 122 מ"ב לשניה בממוצע בישראל.


תכנון טיולים באנר

סינגפור היא המדינה עם מהירות האינטרנט הגבוהה ביותר בעולם אז בשביל ההמחשה דמיינו לעצמכם שתוכלו להוריד שם סרט באורך מלא באיכות HD בפחות מ-10 דקות. אותו סרט ירד למחשב שלכם באתיופיה בפרק זמן של כ-6 שעות.

airalo ad
אנטנה סלולרית באתיופיה
אנטנה סלולרית באתיופיה

האינטרנט באתיופיה יקר

בנוסף למהירות הנמוכה עלות הגלישה באינטרנט באפריקה כולה נחשבת ליקרה ביותר בעולם כי לספקיות האינטרנט לא משתלם מבחינה כלכלית לפרוס רשת אינטרנט שתכסה את כל אתיופיה. ספקיות האינטרנט מתמקדות בערים הגדולות כמו באדיס אבבה, שם בתי "אינטרנט קפה" נמצאים כמו פטריות אחרי הגשם בכל קרן רחוב והמהירות שם היא סבירה פלוס.

פתרונות לגלישה באינטרנט מהיר באתיופיה

גלישה בקפה אינטרנט

לפי ויקיפדיה ומנסיונם של מטיילים רבים, בקפה אינטרנט רבים בערים הגדולות באתיופיה כגון אדיס אבבה, אקסום, לליבלה, בהר דר ועוד יש אינטרנט מהיר. אבל הכל יחסי, כן?

אגב, לפי אותו מקור, כמעט 3/4 מחנות הקפה אינטרנט נמצאות בעיר אדיס אבבה.

כרטיסי גירוד פרי פייד

לדעתנו לא כדאי לכם להגיע עם כרטיס סים ישראלי לאתיופיה אלא להשתמש בערים הגדולות באינטרנט קפה ולפני שאתם נוסעים לאיזורים פחות מיושבים ועם פחות קליטה, לקנות באתיופיה עצמה כרטיס סים מקומי ולטעון אותו לפי הצורך באמצעות כרטיסי גירוד שניתן לרכוש בכל קיוסק. כשתגרדו את הכרטיסים יופיע קוד שיקנה לכם נפח גלישה מסויים בהתאם לכמה שתשלמו.

שימו לב, באיזורים מסוימים באתיופיה אין בכלל קליטה סלולרית ולכן התייעצו עם המקומיים בנושא לפני הנסיעה לאותם מקומות.

לקריאה נוספת