ממה להיזהר באתיופיה?

מתכננים טיול לאתיופיה? מצוין! מחכים לכם נופים מרהיבים, תרבות ייחודית וחוויה של פעם בחיים. אבל כדאי שתדעו גם ממה להיזהר כדי שהחוויה שלכם מהמדינה הזו תהיה שלמה ובטוחה. אנחנו מאמינים ש"כדאי להיזהר מאשר להצטער" ולצורך כך הכנו עבורכם רשימה. אז ממה להיזהר באתיופיה?


להקת מתופפים ברחוב - אתיופיה
להקת מתופפים ברחוב – אתיופיה

כייסות באתיופיה

כמו בכל הערים הגדולות גם כאן יש כייסים. באדיס אבבה תפגשו אותם בעיקר בתחנות האוטובוס כשמגיע או כשעוזב אוטובוס. איך להימנע? לא להגיע לתחנות אוטובוס אלא להשתמש בשירותי השכרת רכב.

אנחנו ממליצים גם להיזהר בילדים ברחוב שמוכרים מוצרים מקומיים. זו לרוב הסחת דעת ובקרוב יקיפו אתכם כל ילדי השכונה, אחד מהם לפחות ינסה לכייס אתכם. איך להימנע? לרכוש מזכרות בשווקים או אונליין ולא להסתובב עם כסף ודברי ערך בכיסים.


תכנון טיולים באנר

מחלות באתיופיה

אתיופיה נחשבת למדינת עולם שלישי וניתן לחזור ממנה עם מזכרות בדמות מחלות בעקבות מפגש עם מים לא נקיים, יתושים או מזון נגוע. אנחנו ממליצים להתחסן בהתאם להמלצות משרד הבריאות בישראל, לקיים יחסי מין בטוחים (האיידס באפריקה עדיין חי ובועט) ולוודא תנאים ראויים בכל טיפול רפואי (למשל שימוש במחטים סטריליות).

airalo ad

מנהגים

כנסייה באתיופיה

המטייל הישראלי אוהב באופן כללי ללמד את הילדים במקום אליו הוא מגיע שירים ישראליים ולחלק להם ממתקים. באתיופיה כדאי לוותר על החלק השני מסיבה אחת. המבוגרים לא רואים בעין יפה זרים שמחלקים לילדים שלהם אוכל שהם לא מכירים. האמת? צודקים. אנחנו ממליצים להפנות את טוב ליבכם לאפיקים אחרים ולתרום בעין יפה לבתי הספר המקומיים.

הפרשי שעות

באתיופיה נוהגים הן לפי לוח השנה המקומי והן לפי שעון מקומי, שניהם מנותקים מאלו שקיימים במערב. למשל, באתיופיה אין שעון קיץ וחורף ויש שנה מעוברת, אבל היא כוללת רק 5 או 6 ימים. למעשה, השעון האתיופי המקומי הוא עניין תרבותי ואנחנו ממליצים לפעול לפיו ולא להיפך, כלומר לא לכפות את השעון המערבי על הזמן האתיופי. ועוד המלצה – בכל פעילות שמצריכה התאמה ללוח זמנים שאלו את המארחים במה מדובר, זמן מערבי או זמן אתיופי.

נוכלויות ועקיצות

תרגיל עוקץ ידוע באתיופיה הוא מדריך טיולים מקומי מטעם עצמו שמתלווה לתיירים. בסוף המסלול אותו מדריך לרוב יבקש תשלום עבור שירותיו (שכמובן, לא נתבקש להם מלכתחילה). יש לנו שתי המלצות: אחת – להודיע מראש שאתם לא מעוניינים בשירותיו ושתיים – עדיף יותר לשכור מדריך מקומי ולסכם איתו מראש את גובה התשלום. אותו אחד כבר ידאג לנפנף מעליכם את ה"מדריכים" המזוייפים.

האכלת עופות דורסים בהרר
האכלת עופות דורסים בהרר

עוקף נוסף נעשה ע"י מלצרים שנוקבים בסכומים שאינם תואמים את המחירים האמיתיים. את ההפרש הם כמובן לוקחים לכיסם וכאן ההמלצה שלנו גם כפולה. אכלו רק במקומות עם תפריט מודפס שמפרט את מחיר המנות ושתיים – בקשו קבלה מהמסעדה כדי לדעת שאכן שילמתם את המחיר הנכון.

לינה ומלונות באתיופיה

רוב המלונות באתיופיה הם ברמה גבוהה, אבל תמיד כדאי להכיר את דרכי המילוט בשעת שריפה, לא להתקרב לחוטי חשמל חשופים וכו'. בעניין הזה עדיף תמיד ללון במלונות עם ארבעה וחמישה כוכבים. אנחנו לא ממליצים לחסוך במחיר כי מדובר פה בדיני נפשות.

וכמה מילים לסיום

האזהרות הנ"ל הן רק ליתר בטחון, כי הסכויים שתיתקלו באחד או יותר מהמצבים הנ"ל לא מאוד גבוהים. ככלל, אתיופיה היא מדינה בטוחה עם אנשים חביבים. האוכל אמנם שונה אבל לרוב טעים. אנחנו מאחלים לכם טיול נעים ונטול דאגות והמלצה לסיום – קבלו את כל ההפתעות החיוביות והשליליות ברוח טובה. כי דבר אחד בטוח – אתיופיה תפתיע אתכם ובגדול כי היא ממש, אבל ממש לא מה שאתם מכירים.