מסלול טיול מומלץ למיטיבי לכת בפארק הרי סימיאן

הרי סימיאן
הרי סימיאן

אמנם בפארק הרי סימיאן שבצפון אתיופיה אפשר לטייל במגוון רחב של מסלולים, אבל במיוחד לחובבי האתגרים שביניכם הכנו טיול מיוחד של שבוע למיטיבי לכת (עם אפשרות למסלול קצר יותר של 3 ימים). אנחנו ממליצים לבצע את הטיול בחודשים ספטמבר-נובמבר וליהנות מהעונה היבשה שבה האקלים במקום (יחסית) נוח: טמפרטורות של 18-20 ביום וכאפס מעלות בלילה (במקרה הטוב).


לכן, לא לשכוח להצטייד בשק שינה איכותי, באוהל שמתאים לתנאי קור וכמובן בבגדים חמים ובנעלי הליכה. כמו כן, אל תשכחו לשכור את שירותיו של מלווה חמוש מסיבה אחת – חיות הבר המקומיות תופסות אתכם ובצדק בתור אלו שפלשו לביתם, כך שהם יכולות להיות תוקפניות בעיקר אם מתקרבים אליהן יותר מדי, מרעישים או מושכים את תשומת ליבם באופן שנתפס מבחינתם כאיום.

כמו כן, אנחנו ממליצים להתייעץ עם רופא טרם היציאה לטרק כי כל הטרק נערך בגבהים של 3000 מטר ומעלה, כך שמומלץ להצטייד מראש בכדורים נגד מחלת גבהים. אמנם התנהגות נכונה יכולה למנוע שימוש בהם, אבל אנחנו מאמינים שתמיד עדיף להיזהר מאשר להצטער.


תכנון טיולים באנר

יוצאים לדרך

יום ראשון דברק Debark – סנקבר Sankabar

טיול זה מצריך כ-9 שעות הליכה לאורך כ-40 ק"מ ועלייה של 2 ק"מ בגובה, אבל אנחנו בטוחים שמראה קופי הג'ילדה ישכיח מכם את הקושי. ואם זה לא יעשה את העבודה, אנחנו בטוחים שהנופים הדרמטיים עם הצוקים התלולים יעשו את זה.

airalo ad

יום שני – סנקבר  Sankabar – גיץ Geech

טיול זה נמשך לכאורה רק כארבע שעות (נטו…) ומצריך טיפוס לגובה של 300 מטר בלבד, אבל הודות לפלאי הטופוגרפיה מדובר בטיפוס של 3 ק"מ וזה לא הכל – ביום זה גם נדרש הליכה על קצה הצוק ומפגש עם עופות דורסים.

חלק מהזמן תלכו בין צמחייה עם אופי ים תיכוני, אבל שתראו את הכפרים הסמוכים ללא מים, טלפון וחשמל תבינו שאתם ממש לא בבית. מומלץ להתארח בבית מקומי ולדעת מקרוב הכנסת אורחים בסגנון אתיופי.

הכנסת אורחים בסגנון אתיופי בכפר גיץ'
הכנסת אורחים בסגנון אתיופי בכפר גיץ'

יום שלישי – גיץ Geech – צ’נק Chenek

יום זה מצריך כארבע שעות הליכה נטו ועלייה של כ-200 מטר בסך הכל, אבל הוא שונה מכל מה שחוויתם עד כה. למעשה, כאן משתנה הצמחייה לצמחיה אלפינית, ההרים הופכים להיות משוננים יותר והנוף הופך להיות דרמטי במיוחד.

במידה ואתם מתקשים להמשיך, בטח תשמחו לדעת שתוכלו לסיים את המסלול כבר כאן. כל שנדרש מכם לעשות הוא לטפס כקילומטר (כשעה וחצי) לפסגת הר Bwahit (יותר מארבעת אלפים מטרים מעל פני הים). כאן תוכלו להשקיף על הר ראס דשאן ולחזור לצ'נק במסלול שדורש עוד כשעה וחצי, אבל הפעם בירידה. במידה וקבעתם מראש עם לשכת התיירות המקומית תוכלו לחזור לדברק באמצעות רכב. במידה ולא, תצטרכו לחכות לטרמפים וזו כבר חוויה בפני עצמה…

יום רביעי – צ’נק Chenek – אמביקו Ambiko

גם ביום זה נדרשות כארבע שעות הליכה, אבל הן כוללות הליכה לאורך שפת הצוק, עלייה למעבר הרים בגובה 4,200 מטר מעל פני הים וירידות תלולות. הנוף כמובן מרהיב וכולל זנים שונים של פרחי Red Hot Poker. ואם יתמזל מזלכם אולי תצליחו לראות את היעל האתיופי שהוא אנדמי למקום ואת הפרלמנט המקומי.

יום חמישי – טיול מעגלי

טיול זה מתחיל ומסתיים באמביקו (Ambiko) אבל הוא כולל טיפוס לגולת הכותרת של פארק הרי סימיאן – הר ראס דשאן. כדי להצליח במשימה תאלצו להשכים קום, ללכת בקטעים סלעיים קשים, לטפס לגובה של 4620 מטר מעל פני הים ולמות מקור בפסגת ההר. ואגב, הירידה לא פחות קשה מהעלייה, כך שמדובר ב-8 שעות קשוחות במיוחד.

יום שישי – אמביקו Ambiko – צ’נק Chenek

יום זה חוזר על המסלול של היום הרביעי רק הפוך כך שמדובר בעלייה תלולה, ירידה וחוזר חלילה. אמנם המשפט הידוע טוען ש"אי אפשר לעבור באותו הנהר פעמיים", אבל אם אתם לא רוצים להשתעמם אנחנו ממליצים לשכור מיניבוס קטן ויש בכך יתרון מפתיע: חיות הבר לא נבהלות ממנו ואתם תוכלו לראות אותם מקרוב, מה שלא מתאפשר לרוב כאשר אתם הולכים ברגל.

הזאב החבשי – אחת החיות האנדמיות לאתיופיה
הזאב החבשי – אחת החיות האנדמיות לאתיופיה

יום שביעי – צ’נק Chenek – דברק

אמנם מדובר ביום הליכה של לפחות 12 שעות, אבל הוא מתבצע בירידה של כקילומטר כך שהוא נחשב קל יחסית. לכן, אנחנו ממליצים לקחת את הזמן וליהנות מהנופים של פארק הרי סימיאן בפעם האחרונה.

הגעה לפארק הרי סימיאן

רכב – נסיעה של 14 וחצי שעות מאדיס אבבה באמצעות רכב שכור. אנחנו ממליצים לפצל את הנסיעה הארוכה הזו למספר ימים וללון בדרך, למשל בבהר דר.

אוטובוס – יש שירות אוטובוסים לדברק הן מגונדר (כשעתיים וחצי) והן מאקסום (כ-10 שעות נסיעה). עם זאת, יש לקחת בחשבון שהדרך משובשת ושהנסיעה היא חוויתית במיוחד.

עוד מידע על פארק הרי סימיאן