ריכוז כל המידע לפני תכנון טיול באתיופיה

בדרך כלל אני לא חוזר למקומות שבהם כבר טיילתי בעבר. האמת היא שאני אף פעם לא עשיתי זאת כי האמונה שלי פשוטה – יש כל כך הרבה מקומות לראות בעולם שחבל לפספס אותם. אבל פעם אחת, רק פעם אחת חרגתי מהכלל שקבעתי לעצמי כי הגעתי למקום שהקסים אותי לחלוטין. אתיופיה.


אתיופיה - המדינה שהקסימה אותי
אתיופיה – המדינה שהקסימה אותי

למדינה המופלאה הזו לא רק שחזרתי שוב, אלא שעשיתי את זה תוך 3 חודשים מהביקור הראשון. אין מה להגיד – התאהבתי. עכשיו שאני מרגיש כמו מטייל ותיק באתיופיה, החלטתי לחלוק איתכם את כל מה שלדעתי צריך לדעת לפני ביקור במקום. אז הדקו חגורות כי אנחנו ממריאים…

מידע כללי על אתיופיה

באתיופיה יש 9 מקומות שהוגדרו כאתרי מורשת עולמית של אונסק"ו – המספר הגדול ביותר ביבשת אפריקה כולה. אני לא יודע מה איתכם, אבל בעיני זו ה-הוכחה לכך שהמדינה הזו פשוט מדהימה מבחינה נופית ותרבותית.


תכנון טיולים באנר

שפה

האמהרית היא השפה הלאומית. זו אמנם שפה שמית שדומה לערבית ולעברית, אבל יש לה אלפבית וצלילים משלה. למרות שזו השפה הרשמית היחידה באתיופיה היא לא לבד. באתיופיה יש עוד 83 שפות אזוריות ושבטיות נוספות.

airalo ad

המשמעות היא שרוב האתיופים דוברים לפחות 2-3 שפות. גם מבחינת אנגלית אין בעיה כי מבינים ומדברים אותה כמעט בכל מקום באתיופיה, בעיקר צעירים או אנשי מקצוע בתחום התיירות.

זמן

באתיופיה יש מערכת זמן עצמאית. הטענה הרווחת היא שהאתיופים אוהבים לעשות דברים בדרך שלהם, כך שהעובדה שיש להם מערכת זמן משלהם לא מפתיעה. המשמעות היא שהשימוש בלוח השנה היוליאני שונים באתיופיה מהמקובל במודל הבינלאומי – מה שמשפיע כמובן גם על ספירת השנים וציון התאריכים.

גם השעון באתיופיה מכוון אחרת. הם מתחילים את ספירת השעות מ-12 בצהריים, מה שאומר שבכל ציון של שעה, יום ותאריך חייבים לברר באיזה זמן מדובר: זמן  אתיופי או זמן בינלאומי (שעון גריניץ').

ביטחון אישי

למרות מה שמקובל לחשוב, אתיופיה בטוחה להפליא, אפילו עבור נשים שמטיילות לבד. יותר מזה – אנשים שמטיילים באתיופיה מדווחים שהמקומיים דאגו לשלומם הרבה יותר מאשר במדינות אחרות.

ייתכן וזה קשור לעובדה שרוב האתיופים הם אנשים דתיים מסורים, כך שיש ציפייה תרבותית להפגין בפני האורח את הכבוד הגבוה ביותר האפשרי, אבל דבר אחד בטוח – תרגישו פה מוגנים לגמרי.

מנוחת צהריים

אולי זה קשור לעובדה שהאיטלקים שלטו באתיופיה במשך תקופה קצרה, אבל אל תנסו לעשות  סידורים באתיופיה בשעות 12:00-14:00. הכל נסגר להפסקת הצהריים ובסופו של דבר רק מבזבזים זמן!

אז מה לעשות בזמן הזה? מניסיון מומלץ לשבת על כוס קפה טוב (ובאתיופיה הקפה טוב במיוחד) ולספוג כמה שיותר מהאווירה. אחרי כמה ימים תבינו שחוויתם יותר בשעתיים האלה מאשר ביום שלם.

הפסקת צהריים באתיופיה
הפסקת צהריים באתיופיה

מדריכים מקומיים

בכל מקום אחר בעולם הקפדתי שלא לצאת לסיורים או לשכור מדריכים, אלא לטייל בקצב שלי. באתיופיה זה דווקא להפך ומי שמזמין סיור, טיול או מדריך מקבל את ההחלטה הנכונה.

ההיכרות עם ההיסטוריה של המדינה היא כמעט בלתי אפשרית ללא הדרכה. ומכיוון שאתיופיה היא ספר היסטוריה אחד גדול (ומרתק במיוחד) זה בדיוק מה שעושה את ההבדל.

אני באופן אישי נעזרתי במדריכים באקסום, הרר ולליבלה וכולם היו נהדרים, למרות שזה לא היה חובה כמו במקומות אחרים באתיופיה כמו מדבר דנקיל, פארק הרי סימיאן או עמק נהר האומו.

כאמור, יש מקומות שזה נחשב כמעט בלתי אפשרי להגיע לשם ללא מדריך, למשל המנזרים באגם טאנה, הכנסיות החצובות בסלע בגרלטה ועוד. אז תעשו לעצמכם טובה – שכרו מדריך או הצטרפו לטיול. רוב המדריכים דוברי אנגלית מצוינת (בכל מקרה שווה לוודא את זה לפני שמזמינים), כך שההשקעה משתלמת מאוד.

עלויות

למרות הטענה הרווחת, טיול באתיופיה אינו עניין זול בעיקר בגלל הצורך במדריכים וסיורים, עלויות הלינה במלונות טובים והעובדה שמדובר במרחקי ארוכים מבחינת נסיעה (מה שמצריך לפעמים טיסות פנים).

עם זאת, אוכל ושתייה נשארים זולים בטירוף והם גם טעימים, אז הרווחתם פעמיים. רוצים לדעת איך לטייל באתיופיה בלי לשבור תוכנית חסכון? לחצו כאן

גמישות מחשבתית

העובדה שאתיופיה מצויה באפריקה מצריכה מכם להיות גמישים. באתיופיה כמו במקומות אחרים ביבשת חוסר ארגון, כאוס ותוכניות שמשתנות מעכשיו לעכשיו הם עניין שבשגרה.

אני ממליץ לא להילחץ, לא לכעוס ולקבל את המצב כמו שהוא. כי מי יודע – אולי בסוף גם אתם תיהנו מהאווירה שהופכת את אתיופיה לכל כך מיוחדת.

אווירה שיש רק באתיופיה
אווירה שיש רק באתיופיה

ויזות

ויזה לאתיופיה

מדינות רבות (כולל מדינת ישראל) מאפשרות לקבל ויזה לאתיופיה עם ההגעה לשדה התעופה באדיס אבבה. כל שעליכם לעשות הוא לשלם 50 דולר ולקבל אישור שהייה של 30 יום כתיירים.

שימו לב, בחלק מהמקרים תידרשו להציג כרטיסי טיסה חזור או לשלם יותר (במידה והשהות שלכם באתיופיה היא ארוכה יותר מ-30 יום).

ויזה אלקטרונית

במידה ואתם מגיעים לאתיופיה דרך היבשה ממדינה אחרת – עליכם לקבל eVisa מראש. אמנם ויזה זו ניתנת להנפקה גם למי שמגיע דרך האוויר, אבל למגיעים דרך היבשה היא חובה ויש רק דרך אחת להנפיק אותה – דרך האתר הרשמי של ממשלת אתיופיה.

שימו לב – כיום (מרץ 2020) ניתן להיכנס לאתיופיה רק דרך אחת משתי האפשרויות האלה (ויזה שמונפקת בשדה התעופה באדיס אבבה או eVisa), כך שויזה לכניסה רב-פעמית לאתיופיה אינה מונפקת יותר.

מה לארוז לאתיופיה?

בגדים חמים

בגלל שאתיופיה היא מדינה שנמצאת בגובה רב, יכול להיות קריר עד קר בעיקר בערב. הקפידו להצטייד במכנסיים ארוכים, סוודרים, צעיפים וגרביים חמים לכל מצב שלא יהיה. מקסימום לא תשתמשו בהם.

ציוד לטרקים

גם אם אתם לא חובבי הז'אנר באתיופיה לא תוכלו להתחמק מאיזה טרק או שניים, כך שכדאי שתהיו מוכנים מראש עם ציוד ייעודי. אם אתם מתכננים טרק בפארק הרי סימיאן, הפארק הלאומי הרי באלה או מדבר דנקיל – אל תוותרו על נעלי טיולים יעודיות.

הפארק הלאומי הרי באלה
הפארק הלאומי הרי באלה

היגיינה אישית

במקומות רבים באתיופיה לא מספקים לאורחים נייר טואלט, כך שעדיף שתגיעו מהבית עם גליל אחד או שניים מאשר להיתקע בלי. זה אולי מביך ולא נעים, אבל די בטוח שתגידו לי תודה כשתשלפו אותו ממעמקי התרמיל.

פנס ראש

באתיופיה יש הפסקות חשמל די תכופות בעיקר באזורים הכפריים, כך שמומלץ להצטייד בפנס (עדיף פנס ראש) ובכמה סוללות.

מצלמה

אתיופיה היא אחת המדינות הפוטוגניות שהייתי בהן (והייתי כאמור בלא מעט מדינות), אז כדאי שתרכשו מראש מצלמה טובה שתשאיר את הזיכרונות של אתיופיה לכל החיים. גם כאן ההשקעה תשתלם.

קרם לחות

זה אולי לא מאוד גברי, אבל אתיופיה היא מדינה יבשה מאוד. כשמוסיפים לזה את העובדה שרוב הארץ שוכנת בגובה רב והנוף צחיח התוצאה אחת – עור שמתייבש במהירות. אני ממליץ להביא איתכם קרם לחות טוב לגוף, קרם לחות לפנים ושפתון לחות לשפתיים.

תרבות

חברים זה לא רק שם של סדרת טלוויזיה

זאת אולי קלישאה, אבל באמת אנשים שמכירים בטיול הם חברים לכל החיים במיוחד באתיופיה. האנשים פה מסבירי פנים במיוחד, שמחים לתרגל את האנגלית שלהם עם כל אדם זר. שבו איתם לקפה ותגלו תרבות מדהימה.

שמרנות

בדרך כלל האתיופים הם אנשים מאוד גאים בכל מה שקשור להופעה החיצונית. עם זאת, התרבות שמרנית יותר מבחינת לבוש, כך שלא נדיר לראות אנשים צעירים וזקנים לובשים תערובת של בגדים מסורתיים ומערביים – מדינה שבאמת משלבת בין הישן לחדש.

אתיופיה - שילוב של ישן וחדש
אתיופיה – שילוב של ישן וחדש

עם זאת, לבישת מכנסיים קצרים (גברים ונשים כאחד) או חצאיות שחושפות רגליים אינה שכיחה. אני ממליץ לכבד את כללי המקום ולהתלבש בהתאם, למשל לנשים כדאי ללבוש משהו רחב וארוך מעל מכנסונים צמודים אם וכאשר.

המולה היא דרך חיים

סביר להניח שאתם בתור אנשים זרים, תיירים ולבנים תעוררו עניין לכל אורך שהותכם באתיופיה. הדרך הטובה ביותר שאני מצאתי להתמודד עם הבעיה היא פשוט להתעלם ולא לפתוח בשיחה.

זה אמנם לא קל (במיוחד שילדים ילכו אחריכם לאורך קילומטרים), אבל עם הזמן זה כבר יהפוך לטבע שני. ואגב, המילה פרנג'י אינה מילת גנאי לזרים אלא פשוט המילה "זר" באמהרית. קבלו זאת בבקשה בהבנה אם יקראו לכם ככה.

מוזיקה וריקודים

אם יש משהו שממחיש יותר מכל את התרבות האתיופית זה בעיני השירים והריקודים. פרגנו לעצמכם מסעדה מסורתית או מועדון ריקודים ותגלו את אתיופיה האמיתית והאותנטית. החוויה מובטחת.

ברכות נימוסין

לאתיופים יש כמה דרכים לברך אחד את השני – מה שיכול להיראות מורכב או מוזר לצופה מבחוץ. זה מתחיל בלחיצות יד פשוטות, עובר דרך נשיקות מרובות בלחיים ומסתיים בדרך האהובה עלי – הבלטת הכתפיים. אני ממליץ לנסות ולו רק כדי להיכנס לאווירה.

חוש המישוש שולט

התרבות האתיופית היא תרבות של מישוש, כך שכדאי שתיקחו בחשבון אפשרות שייגעו בכם כל הזמן. למשל, שזר ישים יד על הכתף שלכם במהלך שיחה אקראית. ואגב, אתיופים שמחזיקים ידיים הם חברים טובים ולא מעבר לכך.

חברות נוסח אתיופיה
חברות נוסח אתיופיה

אוכל אתיופי

האוכל פשוט מדהים

חלק גדול מהתרבות האתיופי קשור לטקסי הקפה ולאוכל. כשמוסיפים לכך את העובדה ששניהם זולים להפליא וזמינים המסקנה אחת – אתם לא תפסיקו לאכול פה. זה אולי יהיה קצת חריף בהתחלה, אבל אם אני התרגלתי עם הזמן גם אתם יכולים.

אתיופיה היא גן עדן לצמחונים וטבעונים

אנשי הכנסייה האתיופית האורתודוקסית שמהווים את הקבוצה הדתית הגדולה במדינה צמים לעיתים קרובות, כל יום רביעי ושישי וכהכנה לטקסים דתיים. זה לא צום מלא אלא רק הימנעות ממזון שמקורו מהחי כולל מוצרי חלב.

המשמעות היא שאתיופיה ידידותית במיוחד לצמחונים ולטבעונים וברוב המסעדות יש תפריטי צום, כלומר תפריטים שמתאימים לימי צום אבל ניתן ליהנות מהמנות שלהם בכל יום.

אני התאהבתי בשירו (Shiro) – תבשיל מסוג חומוס שמוגש על אינג'רה, אבל יש כל כך הרבה אפשרויות אחרות. אני ממליץ לטעום ולנסות כמה שיותר כדי לגלות מה עושה לכם את זה.

אינג'רה היא מנת הדגל

מנת הדגל של המטבח האתיופי היא האינג'רה – מעין פנקייק מותסס שעשוי מדגן שנקרא טף. באינג'רה אין גלוטן והיא טעימה מאוד, מה שגרם לי להבין למה באתיופיה היא מוגשת בכל ארוחה ומחליפה בהצלחה צלחת וסכו"ם.

הגודל של הסלטים והפירות הוא ענק

האתיופים אוכלים בצורה נכונה ובריאה, כך שסלטים ומיצי פירות טריים נמצאים בשפע וזמינים. יש פה שילובים מעניינים שנראים על פניו הזויים, למשל מיצים מאבוקדו, פפאיה ואננס שמוגשים עם ליים טרי, אבל כמובן שהטעם נפלא.

ואגב, הקינוחים באתיופיה אינם נפוצים מה שאומר שני דברים: אם יש לכם שיניים מתוקות אתם בבעיה, אבל מצד שני יש סיכוי שתשמרו על הגזרה.

תשכחו מהסכו"ם

רוב האוכל האתיופי נאכל בידיים ולעיתים קרובות עושים משתמשים בחתיכה מהאינג'רה בתור כף. לא נפוץ למצוא סכו"ם, אבל ברוב המסעדות ובתי הקפה יש כיורים לשטיפת ידיים לפני ואחרי האוכל.

באתיופיה אוכלים עם הידיים
באתיופיה אוכלים עם הידיים

קפה, קפה ועוד פעם קפה

הקפה האתיופי ידוע הודות לאיכותו ברחבי העולם וכאן הוא נחשב למשקה כמעט קדוש. ניתן למצוא קפה משובח בכל פינת רחוב במחירים מצחיקים (כמה בירים אתיופים ולא יותר), רק קחו בחשבון שבאמהרית הקפה נקרא בונה (Buna).

הבירות והיינות המקומיים מצוינים

הידעתם שאתיופיה מיוצרים משקאות אלכוהוליים מצוינים? אני לא ידעתי והופתעתי טובה גם מהיין וגם מהבירה שמיוצרים פה ובשפע. הפייבוריטית שלי הוא בירה בשם Habesha, אבל גם כאן כדאי לנסות דברים שונים וכמה שיותר…

כסף אתיופי

המטבע

המטבע המקומי באתיופיה הוא ביר (Birr). ניתן לרכוש אותו בישראל, להחליף אותו מדולרים בבנקים ברחבי אתיופיה או להוציא אותו באמצעות מסופי כספומט. שימו לב – לרוב אסור לקחת איתכם יותר מ-200 ביר כשאתם יוצאים מאתיופיה.

השטרות

השטרות המקומיים יכולים להטעות. מלבד מגוון של המטבעות יש גם שטרות בגובה 5,10,20,50 ו-100 ביר.

השגשוג נובע במידה רבה מהצמיחה המהירה של הכלכלה האתיופית, אבל הערכים הנמוכים משחקים לטובתכם – נכון להיום 100 ביר שווה בערך 3 דולר או 15 ש"ח.

דמותו של הקיסר לשעבר היילה סלאסי על שטר
דמותו של הקיסר לשעבר היילה סלאסי על שטר

החלפת כספים בשדה התעופה

בנוסף למקומות שצוינו לעיל להחלפת כספים, ניתן לעשות זאת גם בשדה התעופה של אדיס אבבה. במקום מספר חלפני כספים וכספומטים ושער החליפין זהה לזה שתקבלו בשאר המדינה. רק זכרו לשמור על הקבלות כי יש סיכוי שתדרשו להציג אותן עם היציאה מאתיופיה.

כספומטים

השימוש בכספומטים ברחבי אתיופיה הוא קל ופשוט. לא רק שיש כספומטים כמעט בכל מקום, הם גם מקבלים כרטיסי אשראי בינ"ל (ויזה ומסטרקארד עם העדפה לויזה) ושפת הממשק היא אנגלית. מניסיוני – הכספומטים של Commercial Bank הם האמינים ביותר, אבל זה עניין אישי לחלוטין.

דולרים

אם אתם מעוניינים להחליף באתיופיה דולרים לביר – כדאי שתצטיידו בשטרות בערך גבוה (50 ו-100 דולר). שטרות אלו יעניקו לכם שער חליפין טוב יותר מסיבה פשוטה – המקומיים אוהבים שיש ברשותם דולרים ולא אירו.

זה אולי לא הגיוני, אבל גם אם אתם מגיעים לאתיופיה ממדינה אפריקאית אחרת – כדאי שתחליפו את המטבע המקומי לדולרים לפני ההגעה לאתיופיה.

נסיעות באתיופיה

כבישים

מצב הכבישים באתיופיה הוא לרוב רע ובהתחשב בגודל של המדינה – הגעה ממקום למקום נמשכת הרבה זמן. באזורים רבים הנסיעה מוגבלת לשעות היום בלבד, כך שנסיעה ארוכה יכולה להימשך מספר ימים ולהצריך שהיית לילה.

ההמלצה שלי- עשו שימוש בטיסות פנים במיוחד אם הזמן שלכם באתיופיה קצוב, למשל אם אתם נוסעים בהתאם למסלול הפופולרי הזה. מניסיוני זו דרך בטוחה, מהירה שיכולה אפילו להוזיל עלויות (הסבר מיד).

אתיופיאן אירליינס

חברה זו מפעילה טיסות בינ"ל לאתיופיה וממנה וכן טיסות פנים, כך שלרוב אם תזמינו טיסה בינ"ל דרך החברה תקבלו הנחה משמעותית בהזמנת טיסות פנים. אולי הטיסה הבינלאומית תעלה יותר, אבל בטיסת פנים תוכלו לחסוך עשרות אחוזים.

אתיופיאן אירליינס בפעולה
אתיופיאן אירליינס בפעולה

טיסות פנים באתיופיה

אם הטיול המתוכנן שלכם באתיופיה יכלול טיסות פנים, אבל אתם רוצים לשמור על ספונטניות ולא להתחייב מראש למועדי הטיסות הפנימיות – זה אפשרי ואפילו רצוי. לרוב לטיסות הפנים לא נמכרים כרטיסים יותר מיומיים לפני ההמראה והבונוס הגדול – המחירים לא עולים עם התקרב מועד הטיסה אלא נשארים קבועים.

אוטובוסים באתיופיה

אם אתם לא רוצים לטוס (נגיד יש לכם כמוני חרדת טיסה) זה בסדר גמור. באתיופיה יש שירות מצוין של אוטובוסים. קחו דוגמה את Sky Bus, Ethio Bus ו-Selam Bus שאת לוחות הזמנים שלהם ניתן למצוא באינטרנט. עם זאת, רכישת הכרטיסים נעשית באופן פיזי במשרדי הכרטיסים (יש במרבית הערים) ורצוי לעשות זאת לפחות יום לפני הנסיעה. רק קחו בחשבון שהודות למרחקי הנסיעה הגדולים – האוטובוסים יוצאים לדרכם לרוב בשעות 4 או 5 בבוקר.

מיניבוסים

באדיס אבבה ובערים גדולות אחרות ברחבי אתיופיה מרחקי נסיעה קצרים מקובל לגמוע במיניבוסים. זו נחשבת דרך התחבורה הזולה ביותר במקרים רבים, אבל אל תתבלבלו – למרות שקוראים להם לעיתים קרובות בשם מוניות הם ממש לא כאלה!

הגעה לשדה התעופה

מומלץ להגיע לשדה התעופה מוקדם ככל האפשר אפילו כאשר מדובר בטיסות פנים. האבטחה בכל שדות התעופה באתיופיה קפדנית במיוחד, מה שלוקח זמן. מקסימום יהיה לכם עוד זמן לקנות מזכרות בדיוטי פרי…

Bajaj – הריקשות האתיופיות

ביעדים קטנים בג'ג' הן אפשרות זולה ונוחה להגיע לאטרקציות השונות ואפילו למסעדות. למרות שבעולם קוראים לרכבים האלו "טוקטוק", באתיופיה השם הזה לא מקובל ולא ממש מבינים למה הכוונה. אמרו בקול Bajaj ותבטיחו שתקבלו את מבוקשכם.

Bajaj - הריקשה האתיופית
Bajaj – הריקשה האתיופית

לינה באתיופיה

הוסטלים

מלונות שבאתיופיה יכולים להיות יקרים אך הם מספקים שירותים ברמה יותר גבוהה ממקומות לינה אחרים, שירות חדרים, הגיינה טובה יותר, ניקיון וכדומה. מי שמחפש לינה זולה באתיופיה יסתפק כפי הנראה בהוסטלים. ניתן למצוא אותם כמעט בכל מקום ולרוב תקבלו חדר פרטי עם שירותים, לפעמים המחיר יכלול גם גישה לאינטרנט אלחוטי, שירותי כביסה וארוחת בוקר. המחירים מתחילים לרוב ב-300 ביר ללילה שהם 10 דולר או 50 ₪.

כביסה

לרוב תידרשו לשלם 6 ביר לכל בגד שתרצו לכבס ולקנות סבון כביסה, אבל בתמורה תקבלו שירות מהיר (תוך יום גג) שנעשה ע"י נשים מקומיות – מה שאומר שהוא מהווה מקור הכנסה. בעיני ככה נהנים משני העולמות: גם בגדים נקיים וגם תמיכה בכלכלה המקומית. שתי ציפורים בכביסה אחת.

ארוחות

ברוב המכריע של ההוסטלים באתיופיה יש חדרי אוכל, אבל האוכל בחוץ כל כך טעים וזול שלא כדאי להישאר בהוסטל. יוצא הדופן מבחינתי הוא ההוסטל Mr Martin’s Cozy Place באדיס אבבה. גם מיקום מעולה בלב העיר, גם אינטרנט אלחוטי חינמי, גם ארוחת בוקר וגם ארוחות מצוינות.

אבטחה

ברוב ההוסטלים באתיופיה יש אנשי בטחון שעובדים 24/7 ושערים קדמיים שניתנים לנעילה. המשמעות היא שהם לא רק מקנים הרגשה של בטחון אישי, אלא באמת מספקים בטחון ברמה גבוהה וטובה.

אינטרנט וטלפונים באתיופיה

ספקי תקשורת

נכון לזמן כתיבת שורות אלו באתיופיה יש רק ספק אחד בתחום הטלקומוניקציה – Ethio Telecom. מצד אחד זה אולי מקשה כי אין תחרות, אבל מצד שני זה מקל לגמרי כי יש רק כתובת אחת לפנות אליה.

שימוש בטלפון נייד באתיופיה
שימוש בטלפון נייד באתיופיה

סים מקומי

קנייה של סים מקומי היא זולה (כ-30 ביר) ומומלצת, בעיקר אם אתם מתכננים נסיעות באתיופיה ותקשורת עם הוסטלים, חברות טיולים וכו'. הרכישה נעשית בשעות הבוקר בימים שני-שבת בכל חנות של Ethio Telecom. לרכישת סים תדרשו להצטייד בדרכון, בכסף ובכרטיס אשראי כדי להטעין את הסים. כאן ריכזנו עבורכם עוד מידע על התקשורת הסלולרית באתיופיה.

אינטרנט אלחוטי

המקום הכי טוב בכל הקשור לאינטרנט אלחוטי באתיופיה הוא באופן לא מפתיע אדיס אבבה. בכל מקום אחר החיבור לרשת האינטרנטית חלש, במיוחד אם יש לכם מכשירים סלולריים מהדור השלישי (3G).

זה לא אתם או המכשיר, פשוט הממשלה המקומית חוסמת את הרשת לעיתים קרובות בכוונה. מצד שני, כמעט בכל שדות התעופה וגם ברוב ההוסטלים באתיופיה תוכלו ליהנות מאינטרנט אלחוטי חינם. המהירות הגלישה היא עניין אחר…

מדיה חברתית

בנוסף לחסימת רשתות סלולריות מהדור השלישי, ממשלת אתיופיה חוסמת באופן קבוע גם ערוצים שונים של מדיה חברתית. אם אתם רוצים לשמור על גישה קבועה לפייסבוק ולאינסטגרם – התקינו תוכנת VPN על המכשיר שלכם לפני הנסיעה לאתיופיה.

האידיאלי מבחינתי הוא Cyberghostvpn. זה לא רק עבד מצוין באתיופיה, אלא גם זול להפליא – מנוי לחודש מתחיל בסביבות 3 דולרים והבונוס הגדול – האפליקציה תאפשר לכם גם למצוא כרטיסי טיסה בזול.