רשימת ציוד לטיול באתיופיה

הכנת רשימת ציוד לטיול לאתיופיה
הכנת רשימת ציוד לפני טיול לאתיופיה

בפוסט זה נספר לכם כל מה שתרצו לדעת על ציוד שכדאי לקחת לאתיופיה, ולא פחות חשוב: מה כדאי להשאיר בבית. ראשית, אל תשכחו את הדרכון, כרטיסי הטיסה, כסף מקומי, ויזה, אישור על החיסונים שקיבלתם וכמובן ביטוח נסיעות. אנחנו ממליצים לצלם את כל המסמכים החשובים (למשל דרכון) ולקחת אתכם את הצילום, לשלוח לעצמכם בדוא"ל, להשאיר עותק של התצלום בבית או במסך של הטלפון הנייד.


בנוסף, במידה ואתם נוסעים בטיול עצמאי ולא בטיול מאורגן לאתיופיה אנחנו ממליצים להדפיס את כל התכתובות שניהלתם, למשל, המלונות שהזמנתם, הרכב ששכרתם ועוד. כך אתם תהיו בצד הבטוח של המשוואה ולא תצטרכו להוכיח את הזמנתכם במקרה הצורך. ואגב, בתחום המסמכים אנחנו ממליצים גם לצלם ולתרגם לאנגלית מסמכים רפואיים שונים. מוכנים למסע?

לחובבי השטח והקמפינג

אם אתם מתכננים לישון בחיק הטבע קחו בחשבון שבאתיופיה אין הרבה מתחמי קמפינג מסודרים. לכן רוב הסיכויים שהציוד הבסיסי יהיה עליכם, למשל אוהל חסין מים, לדרמן, שק שינה, מצעים, מקלות הליכה וגזיה שאפשר למלא בה מגוון רחב של דלקים. אמנם ומומלץ לתאם מראש עם הנהג או המדריך המקומי שיביאו את הציוד הנ"ל, אבל תמיד כדאי להסתמך על ציוד מערבי. לעניין האוכל עוד נגיע בהמשך…


תכנון טיולים באנר

מומלץ לקחת בחשבון גם את יעד הטיול בחשבון, למשל צפון אתיופיה מתוירת יותר מהדרום ולכן סביר שאתם לא תזדקקו לאוהל אבל כן לפנס (עדיף פנס ראש). הסיבה היא כפולה. ההגעה למרבית המקומות מתרחשת בלילה וגם הטיול בלליבלה ומתחם הכנסיות החצובות בסלע לרוב מצריך פנס. גם המטיילים בפארק הרי סימיאן נדרשים לציוד ייחודי. שק חפצים וחבל שאורכו לפחות 2 מטר. הסיבה לכך היא שטיול בפארק מחייב להכניס את תרמיל הגב לתוך שק קשור.

airalo ad

מן הסתם גם תערכו פיקניק בטבע לפחות פעם אחת ואנחנו ממליצים על ציוד מתאים למעמד. שמיכת פיקניק וכלים חד-פעמיים כולל צלחות וסכו"ם. אנחנו ממליצים להביא סט מפלסטיק שאותו תרחצו כדי שתוכלו להינות ממנו באופן רב-פעמי. בכל מקרה אנחנו ממליצים להכניס הכל לתיק גב איכותי ולא לשכוח טלפון נייד עמיד (או טלפון לוויני), מטען וכרטיס סים מקומי. אמנם בכל מקרה של לינה ואכילה בשטח כדאי להישמר מבעלי חיים, אבל זה כבר עניין שנדבר עליו בהמשך…

נוף טיפוסי באתיופיה
נוף טיפוסי בטרק באתיופיה

למטיילים המפונפנים

כמו בתחומים אחרים, גם התפנקות היא עניין של גאוגרפיה. אמנם ניתן לקנות באתיופיה כמעט הכל ובזול אבל ברוב המקומות התנאים הם בסיסיים (ואפילו פחות). לכן אנחנו ממליצים להביא מהבית שק שינה, מזרנים (עדיף מזרנים מתנפחים) ומצעים מסיבה אחת: גם בבית המלון הכי טוב באתיופיה לעתים לא כדאי לישון על המיטה. בכל מקרה, כדאי להביא מהבית מגבונים לחים, נייר טואלט ו/או טישו והרבה מהם. אחרי ביקור אחד בשירותים באתיופיה אתם תגידו לנו תודה…

גם במקרים בהם אתם מתאכסנים במלונות כדאי להביא מהבית גם דברים שלרוב מקבלים חינם: מברשת/מסרק, אבקת כביסה, סבון נוזלי, שמפו, מרכך, קרם ידיים, מברשת ומשחת שיניים, פינצטה וערכת תפירה בסיסית שכוללת מחט, חוט, סיכות בטחון וכפתורים. וכמובן לא לשכוח גומיות לשיער, אטבים, צמר גפן, שפתון לחות, מראה, בושם, אפטר שייב, דאודורנט, אביזרי גילוח, טמפונים/פדים ועוד.

בעלי חיים וצרות אחרות

גם אם אתם מתים על בעלי חיים כדאי שתצטיידו בספריי נגד חרקים ובחומר דוחה יתושים. מומלץ גם להביא מהארץ מדבקות ציטרונלה נגד יתושים שאותם ניתן להדביק על גב המיטה והשידה. אגב, כדי להימנע מפשפשים (בעיקר בכנסיות לליבלה שאליהם הכניסה נעשית ללא נעליים) מומלץ להצטייד בגרביים דקות או בשקיות לעטיפת הנעליים. וכמובן, לא לשכוח את תרופות המרשם מהבית וכן כדורים נגד בחילה, אנטיביוטיקה בסיסית (יוד וכו'), קל בטן ומשחה מרגיעה כנגד עקיצות. (למשל: משחת ההחתלה של התינוקות עשויה לשמש פיתרון טוב).

מנסייון – גם אם תתמרחו בכל חלקי גופכם, עדיין ליתושים יש דרכים משלהם לגלות את הסנטימטר שלא נמרח. ואגב, המעבר בין מיזוג אויר למקומות שאינם ממוזגים יכול לגרום לצינון, סינוסיטיס ושפעת אז יש להיערך בהתאם במיוחד אם אתם רגישים לנושא זה. אם אתם מתכננים פעילות ספורטיבית כלשהי – מומלץ להתארגן מראש, למשל להצטייד במשחות לשחרור שרירים, נעלי הליכה נוחות (אנחנו ממליצים על סאקוני), פלסטרים ועוד. ומה לעזאזל עושה עניין הספורט בסעיף בעלי החיים? הסיבה לכך היא שכל שריטה מושכת אליה יתושים והרבה…

ציוד משרדי

כן, אנחנו יודעים שאתם נוסעים לטיול ולא למשרד אבל באתיופיה כמו באתיופיה כדאי להתכונן. למשל, קחו בטריות (למשל לפנס שהוזכר לעיל), כי לא בכל המקומות ניתן להטעין בטריות. כדאי להביא מהבית גם נייר דבק כי רוב השטרות שתקבלו כעודף יהיו קרועים, ואם תרצו להשתמש בהם לשופינג תיאלצו להדביק אותם. אמנם באתיופיה רוב העסקאות יבוצעו במזומן אבל כרטיס אשראי בינ"ל אף פעם לא יזיק שיהיה באמתחתכם.

אם אתם מעוניינים לשכור רכב באתיופיה אל תשכחו להצטייד ברישיון הנהיגה הבינ"ל שלכם. אם אתם נדרשים לנהוג עם משקפיים או עם עדשות מגע – הביאו אותם אתכם מהבית כולל הנוזל לעדשות. ובל נשכח – עטים ודפי כתיבה כדי לזכור איפה הייתם ומה עשיתם. אמנם כיום רוב התיעוד הוא מצולם אבל מי יודע, אולי דווקא באתיופיה תתעורר בכם המוזה לכתיבה?

חלוקת קפה באתיופיה
חלוקת קפה בכפר באתיופיה

חם, חם, מתקרר?

אם אתם נוסעים בעונה הגשומה (מאי-אוגוסט) אל תשכחו להצטייד במעיל גשם. וכמובן – קרם הגנה, כובע ומשקפי שמש. ואגב, בגלל שאתיופיה היא ארץ מדברית הלילות בה קרים ומעיל פליז הוא חובה. אבל אם אתם מתכננים טיול מקיף קחו בחשבון שיש הבדלים עצומים מבחינת האקלים. וכמובן – מצלמה איכותית (מצלמת גופרו הכי מומלצת היום), מטען, סוללות וכבל USB.

אוכל, קדימה אוכל…

האוכל האתיופי נחשב קשה לעיכול (תרתי משמע) לחיך הישראלי ולרוב הוא אינו מגוון, במיוחד באזורי הכפר. לכן מומלץ להביא מהבית חטיפי אנרגיה, קופסאות שימורים (פותחן יש לכם בלדרמן כבר), מנות חמות, פסטה יבשה, קוסקוס, מרקים, קורנפלקס, קפה שחור וקרקרים. אולי תרגישו כמו במילואים אבל אנחנו מבטיחים שאתם תיהנו הרבה יותר:)